Spectrum Huisartsenpraktijk

Bijzondere spreekuren

Hartvaatziekten

Een ongezonde levensstijl verhoogt de kans op een hartvaatziekte. Samen met u kijken wij naar het risico wat u loopt op het krijgen van een hartvaatziekte. Desgewenst helpen wij u uw levensstijl aan te passen

Ouderenzorg

Oudere mensen worden ouder, wonen thuis, hebben meer zorg nodig. `De Wijkzorg`, de huisarts, de specialist ouderengeneeskunde en praktijkondersteuners kunnen door hun samenwerking optimale zorg bieden voor de oudere medemens in zijn of haar eigen omgeving.

Vasectomie

Voorheen kon u in ons centrum een vasectomie (sterilisatie bij mannen) laten uitvoeren.Op dit moment is dit niet meer mogelijk. Wij verwijzen naar de Braamkliniek in Assen voor deze ingreep.

Echografie

Sinds 2013 verrichten wij echografisch onderzoek. Dit kan veilig en zorgvuldig in de praktijk worden uitgevoerd. Uw eigen risico wordt hierbij niet aangesproken zodat het onderzoek voor u geen extra kosten met zich mee brengt.

Bloedonderzoek

Bent u op het spreekuur en is bloedonderzoek nodig? Dan kan dat direct in de praktijk. Naar het ziekenhuis gaan is niet nodig. En lukt het niet om op de praktijk te komen: dan komen wij gewoon bij u thuis voor de bloedafname.

Verslavingszorg

Dr Sebastiaan Dam heeft ruime ervaring in de zorg voor patiënten met verslavingsproblematiek. In samenwerking met VNN (verslavingszorg Noord-Nederland) biedt hij hulp aan mensen met verslavingsproblematiek.

Schouderklachten

In onze praktijk onderzoeken en behandelen wij patienten met schouderklachten helemaal zelf. Een van onze artsen is gespecialseerd in klachten van het bewegingsapparaat. Ook een echografisch onderzoek en als nodig een injectie onder echo geleide doen wij zelf.

ADHD

Samenwerking tussen, psycholoog, orthopedagoog, kinderpsychiater en een huisarts met extra ervaring op dit gebied zorgt dat wij complete zorg kunnen bieden voor kinderen en volwassenen met ADHD.

Dermatoscopie

Met de dermatoscoop is eenvoudig de aard van een pigmentvlek op de huid te beoordelen: kijken in de huid.

Orthopeed

Dr Carola Penninx verzorgt elke 2 weken een spreekuur samen met dr Guido van Sollingen, orthopeed uit het ~Isala ziekenhuis in Zwolle. Hier zien zij patienten uit onze praktijken met orhtopedische problematiek.

Acne

Ook voor de behandeling van ernstige vormen van acne kunt u bij ons terecht. Wij gebruiken hiervoor het middel ro-accutane. VSsen Marike Moed en Ilona Zantingh begeleiden u hierbij.