Nieuws

Gesloten voor nieuwe inschrijvingen (m.u.v Steenwijk)


Alleen voor patiënten woonachtig in Steenwijk is onze praktijk open voor nieuwe inschrijvingen. Gebruik hiervoor het inschrijfformulier.

Uitwisseling medische gegevens


Als huisartsen kunnen we belangrijke informatie over uw gezondheid delen met andere zorgaanbieders. Maar zij mogen uw medische gegevens alleen bekijken als dat nodig is voor uw behandeling. En alleen als u dit goed regelt. Regel daarom uw toestemming.

Lees meer hierover op:www.volgjezorg.nl

Eigen risico in de zorg


het is belangrijk te weten dat alle zorg die wij u bieden vanuit de huisartspraktijk niet wordt verrekend met uw eigen risico. Dus alle huisartsenzorg is gratis voor u.

Wanneer u wordt verwezen voor hulp door een medisch specialist of voor verdere onderzoeken buiten onze praktijk dan zijn hier wel kosten aan verbonden voor u. Denk bijv aan bloedonderzoek, een foto in het ziekenhuis of een kweek van urine of ontlasting. De kosten hiervoor vallen wel onder het eigen risico.

Lees meer hierover op:www.ikregelmijnzorggoed.nl

coronastress

Hoe behoud je mentale veerkracht in deze Coronacrisis?


Klik hier voor tips en advies.

whatsapp

Whatsapp met de huisartspraktijk


U kunt een whats app bericht sturen naar de huisartsen(praktijk). Dit kan heel gemakkelijk zijn voor een korte vraag of mededeling. U hoeft dan niet te bellen met de praktijk.

Hiervoor gebruikt u het volgende telefoon nummer:
06-13897094

Wanneer kunt u een whats app bericht sturen:

- ik heb vanmorgen via een overleg met de assistente een recept aangevraagd, ligt dit al klaar bij de apotheek?
- is mijn bloeduitslag al binnen?
- wanneer/ hoe laat staat mijn afspraak gepland?
- op welke kleur stoel kan ik gaan zitten?
- kan ik mijn afspraak verzetten?
- ligt mijn verwijzing al klaar?
- heeft de dokter al een verwijsbrief gestuurd naar het ziekenhuis?
- informatie m.b.t. aan- of afmelden van de sms-service?
- ik wil mijn afspraak afzeggen

Pas op: vermeld uw naam en uw geboortedatum. Maar vermeld nooit medische informatie. Niet waarvoor uw afspraak was of om wat voor soort uitslagen of verwijzing het gaat.

corona

Corona virus


De maatregelen rondom Corona zijn namens de Meppeler huisartsen als volgt:

- Alle patiënten die hoesten of verkouden zijn komen niet op het spreekuur ténzij de doktersassistente aan telefoon heeft besloten dat medische beoordeling noodzakelijk is.
- De doktersassistente vraagt aan de telefoon uw klachten uit en bepaalt de vervolgstappen.
- De doktersassistente vraagt bij alle aandoeningen naar koorts, hoesten en het coronarisico. Meet uw temperatuur voordat u belt.
- Alle huisartspraktijken richten een 'hoestspreekuur' in. Tijdens dit spreekuur draagt de huisarts beschermende kleding.
- Contacten met medewerkers van de huisartspraktijk zullen zoveel mogelijk telefonisch plaatsvinden.

Wij hebben een verzoek aan de inwoners van Meppel: "Blijf alsjeblieft beleefd naar onze doktersassistentes en beantwoord haar vragen netjes en kordaat. Ook als u ongerust bent en u langer moet wachten dan u van ons gewend bent. Wij huisartsen vertrouwen op onze doktersassistenten en vragen dat ook van u."​

centeringidabetes

Diabetes doe je zo!


Hebt u diabetes? Dan kunt u meedoen aan: “diabetes doe je zo”.
Onder begeleiding van uw praktijkverpleegkundige, de diëtist en fysiotherapeut komt u alles te weten over diabetes. Na 6 bijeenkomsten bent u helemaal op de hoogte. Waar moet u op letten, wat is gezonde voeding, het belang van bewegen, wat doen de verschillende medicijnen en nog veel meer.
Tijdens de bijeenkomsten doen wij ook de gewone controles, zoals bloeddruk en suikerspiegel.
Als patiënt krijgt u zo een actieve rol en leert u zo goed mogelijk voor u zelf te zorgen. U kunt uw ervaringen delen met anderen. Daar leert u van of u kunt anderen wat leren.

Er zijn voor u geen kosten verbonden aan het programma.

Wilt u meedoen of wilt u meer informatie?
Overleg het met uw praktijkondersteuner of mail naar:

Jacqueline van Achteren: "j.van.achteren@spectrummedischcentrum.nl
Alice Perdaan: "a.perdaan@spectrummedischcentrum.nl

vindjewegmetstress

Vind je weg met stress


Training voor jong-volwassenen over het managen van stress. Onderzoek en ervaar wat bij jou past met o.a. mindfulness en ontspanningsoefeningen.

Data 26 september, 10 oktober, 7 november en 12 december.
19.00-20.30 in het Spectrum
Deelname 40 euro.

Opgave en vragen: "stress@spectrummedischcentrum.nl

telefoon

"Nooit meer wachten aan telefoon"!"


Wachten aan telefoon is altijd vervelend en veel zorginstellingen hebben soms last van lange wachttijden aan telefoon. Daarom hebben wij, als een van de weinige huisartspraktijken in de regio, een nieuwe telefoonservice waardoor wachten niet meer nodig is.
Indien de wachttijd aan de telefoon te lang is kunt u kiezen voor de mogelijkheid om teruggebeld te worden. U kunt de tijd aangeven waarop u wilt worden teruggebeld. Ook kunt u aangeven waarover u wilt worden teruggebeld.
Deze service voorkomt dat u moet wachten aan telefoon. Hiermee hopen wij het probleem rond de wachttijden voorgoed te hebben opgelost. Uiteraard kunt u nog altijd online een afspraak maken, een vraag stellen per e-mail of uw eigen dossier inzien.

opzoeknaarzin

Cursus "op zoek naar zin"

Nog enkele plaatsen vrij.

In de cursus "Op zoek naar zin" wordt u uitgenodigd om herinneringen uit uw leven op te halen. We herinneren ons de huizen waar we gewoond hebben, belangrijke mensen uit ons leven en onze vriendschappen en we denken na over de zin van het leven dat achter ons en voor ons ligt. Dit doen we door te vertellen, maar er ook beeldend mee aan de slag te gaan. De praktijkondersteuner van de huisarts, mevr Jacobien Schaap geeft de cursus aan u en zeven leeftijdsgenoten.
Van eind september tot december is er een wekelijkse bijeenkomst van 1,5 uur bij uw huisartsenpraktijk. In totaal zijn er 8 bijeenkomsten.
Voor 65-plussers die zich kunnen vinden in onderstaande punten:
-Voelt u zich soms somber of futloos,
ziet u op tegen de toekomst of wilt u meer grip krijgen op uw toekomstige leven?
-Wilt u in positieve zin aan de slag met de toekomst en deze met zelfvertrouwen tegemoet gaan?

Het Trimbos instituut, de ontwikkelaar van de cursus, wil graag onderzoeken wat u van de cursus vindt en hoe die bevalt. Daarom willen wij u voor en na de cursus telefonisch wat vragen stellen.
Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Wilt u meer weten of zich aanmelden: "j.schaap@spectrummedischcentrum.nl