Bloedafname

In Spectrum Medisch Centrum hebben wij tijdens de ochtenduren de mogelijkheid om in de praktijk bloed af te nemen bij u op afspraak. Indien aansluitend aan een bezoek op het spreekuur blijkt dat een bloedonderzoek noodzakelijk is hoeft u hiervoor niet meer speciaal naar het ziekenhuis, maar kunt u direct bij één van onze assistentes terecht. Vier van onze doktersassistentes hebben hiertoe een scholing gevolgd in ons ziekenhuis zodat zij bekwaam en bevoegd zijn om het bloed bij u af te nemen.

Soms kan het zijn dat u voor de bloedafname nuchter moet zijn. In het geval u dat niet bent is het beter dat u een andere keer terugkomt. 

Indien u niet op de praktijk kunt komen voor een bloedafname kan één van onze eigen medewerkers thuis het bloed bij u afnemen. Hierdoor kunnen wij u beter helpen en hebben wij sneller de uitslag van het bloedonderzoek beschikbaar. Omdat onze eigen assistentes u dan thuis bezoeken voor bloedafname is het ook mogelijk andere medische vragen te stellen over bvb medicijnen, behandelingen of klachten die u hebt. De assistente kan u dan veelal direct helpen of anders, na terugkomst op de praktijk, met de huisarts overleggen. 

Aangezien de bloedafname wordt verricht door medewerkers van de huisartsenpraktijk worden de kosten van de bloedafname zelf niet verrekend met uw eigen risico. Voor de laboratorium bepalingen verricht in het ziekenhuis wordt uiteraard wel uw eigen risico aangesproken.